Дитяча поліклініка в Кропивницькому потребує допомоги

Перегляди: 3139

Лікарі дитячої поліклініки в Кропивницькому, які виїжджають на виклики до хворих дітей, купують засоби захисту за свій рахунок.

Про це кореспонденту CBN розповіла завідуюча амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Ольга Мороз.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В умовах карантину лікарі-педіатри продовжують свою роботу в зміненому режимі. За можливості не приймають дітей у кабінетах, а виїжджають додому, були випадки, коли огляд дитини доводилося проводити в авто батьків, які привезли дитину в лікарню. Збільшилася кількість консультацій в онлайн-режимі.

Швидка передає виклик до дітей лікарям-педіатрам, ті виїжджають на виклик та надають допомогу. Але зараз, в умовах карантину, доїхати до хворого складно, поліклініка має одну машину на всі два десятки лікарів. Самоорганізована група «Підвези лікаря» не завжди може швидко відреагувати на термінові потреби, тож доводиться викликати таксі чи користуватися власним автомобілем. До того ж, найпростіші засоби захисту - маску та перчатки - доводиться купувати за власний рахунок.

Все про коронавірус читайте за посиланням.