У Світловодську запрацює найбільша баржа в Україні

Перегляди: 5105

Для «Світловодського річкового терміналу», який належить холдингу «АгроВіста», розпочалося будівництво найбільшої 128-метрової баржі в Україні.

Про це CBN поінформував співзасновник холдингу «АгроВіста», директор компанії «Гермес-Трейдинг» Юрій Скічко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Баржу вантажопідйомністю у 6 тисяч тонн будують Ізмаїльські підприємства «Дунайсудносервіс» та «Дунайсудноремонт». Схожих за габаритами барж в Україні раніше не будували, — повідомили у компанії.

Судном доставлятимуться зернові культури із Світловодська до портів Миколаєва та Одеси. Баржа такого розміру також зможе ходити морем.

«Спочатку ми зробили пілотний проект — придбали два найпотужніші в Україні буксира та чотири баржі. Після двох років їхньої експлуатації вирішили зробити наступний крок — будівництво нової більшої баржі», — прокоментував Юрій Скічко.

Доставка судном економніша, ніж автомобільна чи залізнична.

«Наразі термінал перевантажує близько 250-300 тисяч тонн на рік. Збільшення флоту дасть можливість транспортувати більше вантажу річками, тим самим економити логістичні витрати», — додав Юрій.

Завершити будівництво баржі планується до кінця 2020 року.