У Кiровоградськiй ОДА розповiли про особливостi надання субсидiй в перiод карантину

Перегляди: 1436

Уряд посилив програму житлових субсидiй та соцiальну пiдтримку найменш захищених категорiй громадян в умовах карантину.

Про це CBN поiнформували в прес-службi облдержадмiнiстрацiї.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед особливостей - заборона на перiод карантину припинення надання житлової субсидiї; призначення у травнi 2020 року житлової субсидiї усiм, хто її отримував, а також збiльшення на 50% соцiальних нормативiв користування окремими комунальними послугами в мiсяцях дiї карантину (електропостачання та освiтлення, газопостачання на газову плиту, колонку, холодне водопостачання та водовiдведення).

Таким чином, соцiальнi нормативи споживання для отримувачiв субсидiй з березня 2020 року на перiод карантину складуть: електроенергiя: 105 кВт\г (було 70квт\г); газопостачання: 8,1 куб. метра (було 5,4 куб.м) або 15,75 куб. метра (було 10,5 куб.м) на одну особу; холодне водопостачання, водовiдведення: 5,4 куб. метра на одну особу (було 3,6 куб.м).

Також до закiнчення карантину вiдтермiнували змiни базової норми плати за житлово-комунальнi послуги отримувачам житлової субсидiї з 15% до 20%. Така норма повинна була вступити в дiю з травня 2020 року.

Все про коронавiрус читайте за посиланням.