Кропивницькі музейники показали, як бачать художники мистецтво бути здоровим (ФОТО)

Перегляди: 1119

Обласний художній музей усім пошановувачам образотворчого мистецтва та здорового способу життя пропонує відвідати віртуальну експозицію художніх творів «Мистецтво бути здоровим очима художників».

Її присвятили всесвітньому дню здоров’я, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Мистецтво завжди реагує на гострі соціальні проблеми та глобальні кризи. Тема пандемії, пов’язана із поширенням захворювання на COVID-19, та перехід до карантинних заходів не стали винятком – набрав обертів в соцмережах флешмоб відтворення сюжетів всесвітньовідомих художніх творів, а на знамениту “Мону Лізу” Леонардо да Вінчі “одягли” захисну медичну маску. Ми теж приберегли дещо цікаве», - зазначила науковий співробітник музею Анна Недлінська.

Віртуальна експозиція містить десять різножанрових полотен із фондового зібрання музею. Сюжети привертають увагу як до роботи працівників медичної сфери, так і до основних принципів здорового способу життя – прогулянок на свіжому повітрі, фізичних навантажень, водних процедур, збалансованого харчування та хорошого настрою.