Опозиціонери передали захисні противірусні комплекти до пологового будинку в Кропивницькому

Перегляди: 2223

Депутати та активісти «Опозиційної платформи – За життя» допомагають боротися з пандемією коронавірусу по всій Україні.

Не залишаються осторонь і кропивницькі опозиціонери. Ще в середині лютого міська рада обласного центру підтримала депутатський запит Анни Ніжнікової про необхідність підготовки лікарень до боротьби з пандемією коронавірусу Covid-19. Крім того, депутати зверталися до органів виконавчої влади з вимогою зупинити впровадження медичної реформи, через те що її другий етап призведе до закриття низки медичних закладів Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед депутатського корпусу «Опозиційної платформи – За життя» в Кропивницькому немає представників великого бізнесу. В першу чергу, це вчителі, службовці, викладачі ВУЗів. Тому серед активістів партії оголосили збір коштів для закупівлі захисних костюмів медикам, що безпосередньо контактують з потенційно зараженими коронавірусом хворими.

Перші дві партії з 20 та 15 костюмів були передані Центру екстреної медичної допомоги та медичних катастроф у Кіровоградській області (станція швидкої допомоги). Таким чином була повністю перекрита потреба міських бригад швидкої допомоги в засобах індивідуального противірусного захисту медичного персоналу. «Вирушаючи на виклик працівники швидкої допомоги мають першими виявити симптоми коронавірусу, а тому повинні бути максимально захищеними і почувати себе в безпеці», - вважають в міській організації «Опозиційної платформи – За життя».

6 квітня кіровоградські опозиціонери передали до міського пологового будинку партію з 10 противірусних комплектів, які включають багаторазові захисні костюми, маски, герметичні окуляри, рукавички, та гігієнічні засоби. «Ми повинні зробити все можливе, щоб не допустити спалаху коронавірусу Covid-19 в медичному закладі, де в стаціонарі проходять лікування майбутні мами, та з якого починають своє життя новонароджені українці», - заявив депутат Кіровоградської обласної ради від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Волканов.

Олександр Рихлицький