Керiвництво полiклiнiки в Кропивницькому прокоментувало ситуацiю iз масками для медикiв

Перегляди: 3612

Гендиректор полiклiнiки №5 Олена Амбарна прокоментувала iнформацiю щодо вiдсутностi в закладi засобiв захисту для медикiв, повiдомляє CBN з посиланням на прес-службу мiськради Кропивницького.

За її словами, офiцiйного звернення вiд медичних працiвникiв вона не отримувала, прочитала заяву лише в соцмережi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Хочу зазначити, що медична сестра, яка написала цей лист, не працює на «передовiй» боротьби з коронавiрусною iнфекцiєю, вона не має контакту з хворими, якi мають пiдвищену температуру чи кашель. Автор листа працює в кардiологiї, - зауважила Олена Амбарна. – А ми в першу чергу захистили саме тих, хто має пiдвищений ризик зараження».

Вона зазначила, що 18 костюмiв, 16 з яких придбали за кошти мiського бюджету, окуляри, рукавички, маски передали медичним сестрам, якi працюють на блокпостах. Засоби захисту видали й усiм лаборантам та рентгенологам.

«Так, нам важко, ми й справдi поки що не отримували коштiв вiд Нацiональної служби здоров’я України. Але ми працюємо, i робимо все необхiдне, щоб вберегти медичних працiвникiв вiд коронавiрусу. I, наголошую, найперше тих, хто дiйсно має ризик пiдхопити цю хворобу - нашу першу лiнiю оборони, - додала Олена Амбарна. - Тож поширений у соцмережах лист висловлює суб’єктивну думку однiєї працiвницi закладу, i не вiдображає реальної ситуацiї».

Нагадаємо, медпрацiвники Кропивницького заявили про вiдсутнiсть елементарних засобiв захисту.

Все про коронавiрус читайте за посиланням.