Бася, Маруся, Сіма, Нюся, Манюня і Семен: у майстерні кропивницького реставратора оселилися коти (ФОТО)

Перегляди: 3075

Шестеро котів живуть у майстерні реставратора з Кропивницького Володимира Нагорного. Всіх тварин чоловік забрав із вулиці, підлікував і обігрів. Бася, Маруся, Сіма, Нюся, Манюня і кіт Семен борються за увагу господаря та лідерство у майстерні. Чотирилапі створюють гарний настрій і відволікають від проблем.

Котосім’ю бачила журналістка CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У компанії кішки Володимир Нагорний зустрічає нас на подвір’ї. Чоловікові зрідка вдається побути на самоті.

Побачивши господаря, коти у майстерні помітно жвавішають. Лапками стукають у шибку.

- З 2004 року коти допомагають мені в моїй реставраційній роботі, допомагають творити. Мені подобається за ними доглядати, подобається їх годувати, чухати їм животики, - розповідає Володимир Нагорний.

Кожна тваринка має свій норов, свої вподобання у їжі. Але всі вони вимагають уваги господаря, навіть ревнують його одне до одного. Бася, розповідає реставратор, навіть може вдарити його лапою, якщо він раптом потягнеться погладити іншу кішку.

Жоден день не минає у майстерні без курйозів. Своєю поведінкою кумедні чотирилапі викликають посмішку і покращують настрій.

- От буває я працюю, то котам обов’язково потрібно лягти просто на мій зошит. Я намагаюся їх обманути – покласти поряд інший розкритий зошит. Спочатку лягають на нього, коли бачать, що пишу в іншому, все одно перелазять. Граються із олівцем чи ручкою, намагаються відібрати, - каже чоловік.

Попри те, що інколи чотирилапі заважають роботі, Володимир Нагорний свого життя без них не уявляє.

- Вони створюють сприятливу для творчості ауру. В мене і вдома коти, і на роботі. Якось так склалося, що все життя я з котами, люблю їх дуже, - ділиться Володимир Нагорний.

За порцією каші й ласки до майстерні сходяться і інші коти. Жодну з тварин увагою тут не обділяють.