Суд вирiшив не штрафувати кропивницький спортклуб за недотримання карантину

Перегляди: 1916

Кiровський райсуд 6 квiтня закрив справу щодо порушення правил карантину представниками спорткомплексу «Фанклуб», передає CBN з посиланням на Центр медiарозслiдувань «Прозоро».

Згiдно з матерiалами справи, 19 i 20 березня полiцiя склала два адмiнпротоколи щодо порушення карантину на т.в.о. ГО «Фiзкультурно-спортивне товариство «Фанклуб» Артура Полянського.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вiдповiдач до суду не з’явився.

Суд узяв до уваги викладенi в адмiнпротоколах пояснення вiдповiдача. Той доводив, що на виконання постанови Кабмiну про карантин, спортклуб припинив роботу - господарська дiяльнiсть «Фанклубом» у зазначений перiод не здiйснювалася.

В окремих примiщеннях спорткомплексу працювала громадська спортивна органiзацiя, доступ до примiщень здiйснювався в порядку черговостi, з дотриманням гiгiєнiчних норм та норм епiдзахисту.

Посилаючись на низку законодавчих норм, суд закрив провадження через вiдсутнiсть складу адмiнправопорушення.

«Зокрема, стаття 44-3 КУпАП передбачає розмежовану вiдповiдальнiсть громадян та посадових осiб за порушення карантину. У протоколi полiцейськi не зазначили порушену норму закону, передбачену вiдповiдною статтею, не виклали обставини i докази, якi б свiдчили про наявнiсть в дiях вiдповiдача складу адмiнправопорушення, передбаченого ст.44-3 КУпАП, не доведено, що саме ця особа є вiдповiдальною за закриття спорткомплексу», - йдеться в матерiалi.

За даними аналiтичної системи Youcontrol, засновниками громадської органiзацiї «Фiзкультурно-спортивне товариство «Фанклуб» є кропивничани Людмила Бондаренко, Артур Полянський та Гагiк Хачатрян, який водночас є головою об’єднання.

Нагадаємо, про роботу закладу під час карантину ми повідомляли у випуску новин 20 березня.

Все про коронавiрус читайте за посиланням