Опозиціонери передали засоби противірусного захисту знам’янським лікарням

Перегляди: 2471

Активісти і депутати «Опозиційної платформи – за життя» активно допомагають медичним закладам протистояти пандемії коронавірусу.

Опозиціонери Кіровоградщини включилися в роботу ще до того, як влада офіційно оголосила карантин і сконцентрувалися на забезпеченні засобами захисту та гігієни лікарів обласного центру. Адже саме їм доводиться стикатися з найбільшою кількістю потенційно заражених пацієнтів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

9 квітня поступив тривожний сигнал із Знам’янки. Там офіційно підтвердився перший випадок зараження COVID-19. Місцеву лікарню влада не внесла до списку базових для лікування коронавірусу, а тому не забезпечила противірусними захисними засобами. Крім того в місті знаходиться обласна бальнеологічна лікарня, яку влада вирішила використовувати для обсервації. Цей заклад теж не забезпечений засобами захисту та антисептиками.

Розуміючи складність епідеміологічної обстановки та низький рівень забезпечення знам’янських лікарів, депутати від «Опозиційної платформи – за життя» Денис Руденко та Андрій Тесленко не змогли залишатися осторонь. Терміново були закуплені та передані персоналу Знам’янської міської лікарні імені Лисенка та обласної бальнеологічної лікарні комплекти захисних противірусних костюмів, респіратори, маски, одноразові рукавички, бахіли, антисептики.

«Сьогодні наше першочергове завдання захистити медиків від зараження коронавірусом та дати їм можливість безпечно контактувати з пацієнтами в стаціонарі та потенційними носіями інфекції в обсервації», - заявив депутат Кіровоградської обласної ради Денис Руденко.

Кіровоградська регіональна організація «Опозиційної платформи – за життя» продовжує збір коштів для забезпечення комплектами противірусного індивідуального захисту медиків, що безпосередньо контактують з потенційно хворими на коронавірус COVID-19 пацієнтами.

Олександр Рихлицький