Райкович та Балонь закликали жителів Кіровоградщини святкувати Великдень удома

Перегляди: 1398

Голова обласної державної адміністрації Андрій Балонь закликав з розумінням ставитися до обмежень, пов’язаних з карантином.

Про це він заявив у своєму відеозверненні сьогодні, 13 квітня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Усі ці заходи спрямовані на те, щоб уберегти кожного. Навіть незважаючи на те, що це велике християнське свято, ми в цьому році мусимо його святкувати вдома. Єдиний і найбільш якісний спосіб уберегтися – самоізоляція. В той же час вона дозволяє відсвяткувати велике християнське свято у родинному колі. І в молитві попросити, щоб Всевишній швидше послав нам можливість побороти цю недугу», - сказав Балонь.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович теж закликав містян залишатися на Великдень удома: «Дорогі мої земляки! Радість пасхального свята - у колі сім'ї, у рідних стінах, у щирому спілкуванні з Господом біля намоленої ікони. Я переконаний, що у кожному вашому домі, у ваших душах є такий куточок. Замисліться над моїми словами, почуйте єдину пораду - нинішній Великдень зустріти вдома. Інакше не можна! Інакше - сотні контактів, можливо, і нових заражень. Ми сподіваємось на цілковите розуміння всечесних отців, пасторів, керівників усіх єпархій, релігійних об’єднань. Будьмо єдиними в такі складні для народу, для нашого міста дні. Оберігайте своїх вірян, попросіть їх бути вдома. Патрульна поліція чергуватиме поряд з культовими спорудами. Моліться за кропивничан, за наше місто, за нашу рідну країну. І разом ми поборемо пандемію. Будьте здорові!»

Нагадаємо, Великдень у 2020 році в Україні святкуватимуть найближчої неділі, 19 квітня.

Все про коронавірус читайте за посиланням.