«Європейська Солідарність» передала у Кіровоградську обласну лікарню захисні костюми медикам (ФОТО)

Перегляди: 1666

Сьогодні, 13 квітня, представники обласної організації партії «Європейська Солідарність» передали у Кіровоградську обласну лікарню 100 захисних костюмів для медиків, передає кореспондент CBN.

За словами головного лікаря закладу Лариси Андреєвої, ці костюми необхідні для обласної лікарні. Вони китайського виробництва, а їх запаси потрібно поповнювати якомога частіше, адже за зміну один працівник змінює захисний костюм два рази.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Такий костюм – основний захист для медичного працівника, щоб вчасно й правильно надавати медичну допомогу. На жаль, їх дуже багато потрібно, тому що кожні чотири-шість годин медичний працівник повинен зняти вже забруднений костюм і змінити його на чистий, адже з ним він піде працювати далі», - зазначила вона та додала, що на сьогоднішній день медики найбільш незахищені, тому для них головне не лише фізичний захист у вигляді костюмів, а й така можливість, як страхування медичних працівників.

«Для Кіровоградщини, де кожен третій той, хто захворів на коронавірус, - медичний працівник, важливий захист медиків. Петро Порошенко ініціює страхування медичних працівників, і мова йде про те, що 100 прожиткових мінімумів буде оплата тим медикам, які захворіли на коронавірус, виконуючи свої обов’язки, а у випадку смерті мова йде про 750 таких сум», - зазначив очільник обласної організації партії «Європейська солідарність» Сергій Коваленко.

Все про коронавірус читайте за посиланням.