У Кропивницькому надійшли в продаж освячені паски (ФОТО)

Перегляди: 4626

У зв’язку з карантином у Кропивницькому святять випічку просто на хлібзаводі, передає кореспондент CBN.

Під час випікання продукції на виробництво запрошують священика православної церкви.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Перед освяченням пасок священник молиться перед образами.

Поки працівники хлібзаводу чаклують над духмяними пасками, церковнослужитель освячує вже готову продукцію.

Порцію свяченої води отримує і колектив хлібзаводу.

Освячують паски на хлібозаводі в Кропивницькому щороку. Роблять це для людей, які з різних причин на службу в церкву не потраплять. Цьогоріч через карантин ця традиція стала необхідністю.

«Коли люди будуть святкувати це свято вдома, вони будуть брати вже освячені паски і з освяченої паски починати пасхальну домашню трапезу», - сказав насельник Свято-Єлисаветинського монастиря Кропивницького архімандрит Боголеп.

Окрім їжі матеріальної, не варто забувати й про духовну, додав він.

«Є спеціальні пасхальні молитви, які люди можуть знайти в молитвословах. То починати такі молитви, якщо буде така можливість, - у храмах, не буде можливості – біля храму, не буде такої можливості, то значить, святкувати тоді вдома», - зазначив архімандрит.

У продажу освячені паски в Кропивницькому з’явилися 14 квітня. У середньому ціна на виріб коливається від семи до 30 гривень. Нинішня вартість від минулорічної суттєво не відрізняється. Залучення священника на ціну не впливає.

«Я думаю, в цьому році не так активно буде купуватися паска, як торік, через неможливість людей переміщатися, неможливості відвідувати церкву, не всі підуть в церкву в цьому році. Буде, мабуть, кількість пасочок, яку ми реалізуємо, менше, ніж минулоріч. Ну, ми розраховуємо десь до 15 тонн продукції продати», - прокоментував комерційний директор ТОВ «Кіровоградхліб» Сергій Пальчик.

Перед продажем кожну паску пакують у плівку. Освячення пасок на хлібозаводі в Кропивницькому відбуватиметься щодня до Великодня.