Через карантин і паніку кропивничани лишаються без даху над головою (ФОТО)

Перегляди: 1657

Близько двох десятків людей за місяць прихистили у безкоштовному хостелі для нужденних у Кропивницькому «Дім милосердя».

Всі вони втратили заробіток, а разом із ним - і дім, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Людмила прийшла за пакетом із їжею, яку волонтери щодня лишають для нужденних на дереві у Центральному сквері. З роботи її скоротили. Через несплату оренди з квартири виселили, а йти нікуди.

«Не можу оплатити, оскільки закінчилися гроші. Речі лишилися в квартирі, власниця квартири закрила квартиру зараз на свій замок», - розповіла Людмила і додала, що останнім часом працювала молодшою медсестрою. Роботою не гребує жодною.

Без речей, даху над головою і грошей Людмила разом із цивільним чоловіком опинилися на вулиці. Будівництво, де працював Віктор, через карантин «заморозили». Пару прихистили в безкоштовному хостелі для нужденних «Дім милосердя». Подібні історії від початку карантину тут чули не раз.

«Почалося все з першого дзвінка. Це було вночі, жінка зателефонувала і розповіла, що хазяйка вигнала її з дому. І потім пішов дзвінок за дзвінком, і так по цей день. У нас по вуличному радіо звучить наша реклама, що, якщо ви через карантин залишилися без роботи та житла, то можете звернутися у "Дім милосердя". Зараз це виявилося дуже актуальним», - розповів засновник «Дому милосердя» Володимир Лебедєв.

За останній місяць через втрату роботи, а як наслідок – і житла, у безкоштовний хостел в Кропивницькому потрапили близько двох десятків людей. А дехто у скруті опинився через паніку, навіяну коронавірусом.

«Ми говоримо про звичайних людей. От був випадок, наприклад, хлопець жив із хазяйкою, вона літня жінка. І вона йому сказала, що не хоче заразитися вірусом, і щоб він за тиждень лишив квартиру, до п’ятниці, каже у понеділок, щоб тебе не було. Юнак говорить, що нормально з нею спілкувався, просто людей залякали, не пояснили, що коронавірус - це не чума і так далі», - розповів Лебедєв.

Частині людей з «Дому милосердя» вже вдалося знайти роботу і зняти окреме житло.

Будинок допомоги «Милосердя»

Реквізити для перерахунку грошей:

26009052924615

MFO 323583

EGRPOU 39569650

Приватбанк

Картка ПриватБанку: 5168 7422 0283 5561.

Тел.: 073-007-007-8.