Міський притулок для безхатченків у Кропивницькому потребує допомоги

Перегляди: 1947

Центр тимчасового утримання для безпритульних людей у Кропивницькому потребує допомоги.

Про це CBN розповів директор міського Центру соціальних служб для сім’ї та молоді Олег Краснокутський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Центр тимчасового утримання безпритульних існує за бюджетні кошти. Тут можуть переночувати до 30 безхатченків. Відповідно до світової практики, щоб заохотити безпритульних до ресоціалізації та повернення у нормальне життя, на фінансування їжі кошти не передбачені. Безпритульні повинні самі заробляти гроші.

Переважна більшість з них працювала на тимчасових роботах: вантажниками, підсобниками тощон. Зараз, в умовах карантину, таких робот стало обмаль, тож безпритульні залишилися без їжі.

Їм допомагають. Волонтери Національного Корпусу пошили та безкоштовно передали близько сотні багаторазових масок, управління соціального захисту Фортечного району виділило 30 пакетів з крупами та набором продуктів, допомагають й інші. Але скільки часу будуть перебувати безпритульні в складних умовах, поки не відомо, а їжа вже закінчується.

Олег Краснокутський просить небайдужих надати допомогу Центру соціальних служб за адресами: вулиця Олени Теліги 75, провулок Павла Бута, 3. Деталі за телефоном (0522) 32 04 78.