Кропивничани добріші до представників влади, ніж жителі інших обласних центрів, - опитування

Перегляди: 761

На початку року позитивно оцінювали діяльність президента 57% кропивничан, що взяли участь у шостому всеукраїнському муніципальному опитуванні від групи «Рейтинг», яке відбулося з 25 січня по 17 лютого 2020 року, передає кореспондент CBN.

З них абсолютно все влаштовувало в діях президента Володимира Зеленського 28% опитаних. Це найбільша підтримка серед 24 міст України. Найбільше його діяльність не влаштовує львів’ян – 32%. Серед опитаних кропивничан абсолютно невдоволених роботою президента 17%.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цілком схвалюють роботу парламентаріїв 17% респондентів з Кропивницького. Це теж найбільша позитивна оцінка серед жителів міст, де проводилося опитування. Зовсім невдоволені діяльністю нардепів 26% опитаних. Тих, хто швидше схвалює і швидше не схвалює, порівну – по 22%.

Й уряду довіряють у Кропивницькому більше, ніж в інших містах, - 16% респондентів. Зовсім невдоволені рішеннями кабміну 25%, а 14% не знають, що сказати.

Президентську вертикаль на місці підтримують 12% опитаних – теж більше, ніж в інших обласних центрах. Ще 13% людей робота обласної держадміністрації не влаштовує, 37% - швидше схвалюють, а от 24% особистої точки зору з цього приводу не мають.

Про роботу обласної ради власної думки не склали теж 24% респондентів. Швидше схвалюють 36%, цілком схвалюють – 12% та по 13% кропивничан робота депутатів обласного рівня швидше не задовольняє і категорично не задовольняє.

До діяльності міського голови Кропивницького позитивно відносяться 59% жителів. Він займає сьоме місце в рейтингу серед міських голів 24 обласних центрів України.

Міську раду в цілому підтримують 55% респондентів, іншу точку зору мають 28%, ще 18% кропивничан не визначились.

Опитування проводилось у 24 обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил, включаючи Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі.

Опитування проведено на основі вибірки, яка включала 19200 респондентів.

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 63,9%.