На Кіровоградщині судитимуть банду рейдерів, до складу якої входили депутати

Перегляди: 6125

Правоохоронці завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом рейдерського захоплення одного з сільськогосподарських підприємств на території Долинського району.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ НП області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

До складу групи входили депутати місцевих та районних рад, державні реєстратори та фізичні особи. Учасники групи незаконно захопили товариство. Слідчі встановили, що сума спричиненої шкоди потерпілим – понад 44 мільйони гривень.

Учасникам групи повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Також у ході розслідування встановили, що члени злочинної організованої групи причетні до скоєння інших злочинів на території Кіровоградської області. Вони незаконного заволоділи земельними ділянками в Олександрівському та Знам’янському районах. Цими діями державі спричинили матеріальної шкоди більше ніж на 100 мільйонів гривень.

Відтепер їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.