У Кропивницькому найбільше з поміж обласних центрів задоволені поліцією, проте кожен 11-й дає хабара - опитування

Перегляди: 1150

Серед 24 міст України роботою поліції найбільше задоволені у Кропивницькому та Маріуполі – по 13% респондентів.

Таку статистику показує шосте всеукраїнське муніципальне опитування від групи «Рейтинг», яке відбулося з 25 січня по 17 лютого 2020 року, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Більше схиляються поставити роботі поліцейський плюс, ніж мінус 36% опитаних, і навпаки – 19%. Такий же відсоток кропивничан, що взяли участь в опитуванні, зовсім не схвалюють роботу правоохоронців.

Діяльність ще однієї силової структури – Нацгвардії – у Кропивницькому схвалюють 20%, а армії – в цілому 80% опитаних кропивничан (найбільші показники серед 24 міст країни).

Роботу судів зовсім не схвалюють 36% кропивничан, що брали участь у проекті, і лише 7% мають кардинально протилежну думку.

Роботу церкви цілком схвалюють 19% опитаних, скоріше схвалюють – 49%, швидше не схвалюють 4%, та зовсім вона не подобається 10% кропивничан.

63% кропивничан вважають корупцію на місцевому рівні суттєвою проблемою, ще 22% - проблемою, якій потрібно приділяти увагу. Не бачить проблем з корупцією 1% жителів обласного центру.

При цьому лише в лютому цього року 30% опитаних давали хабарі в медичних закладах, 16% - у закладах освіти і 11% - в поліції.