Із програміста на успішного тренера: історія перетворення кропивничанина Андрія Луцка (ФОТО)

Перегляди: 3869

Йому лише 25, однак персональний тренер з Кропивницького Андрій Луцко не має відбою від клієнтів. Багато хто приходить у зал, де він працює, побачивши фото клієнтів Андрія у соцмережі. Дівчата з точеними фігурами і чоловіки з ефектними м’язами – найкраща мотивація, яку можна вигадати. А потрапивши ж «під крило» тренера, вирватися просто неможливо. Навіть якщо ти завжди був настільки далекий від спорту, як Марс від Землі.

Адже, крім професійного підходу і, відповідно, результатів роботи, молодий чоловік має особливу енергетику, яка змушує повертатися у зал знову і знову.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Свою історію перетворення з непоказного студента на одного з найуспішніших тренерів міста Андрій Луцко розповів CBN.

- Андрію, чи завжди спорт був у твоєму житті? Судячи з твоїх давніх фото, це захоплення з'явилося вже у підлітковому віці?

- До спорту мене з раннього віку привчив батько, я займався практично всім (боксом, тхеквондо, карате, плаванням, і це ще не повний перелік). А ось у зал прийшов у 19 років. Не менш активно займався з друзями з університету. Дуже вдячний їм за це! З деякими і до цього часу займаємося разом.

- Яка у тебе спеціальність? Чому відразу не пішов на факультет фізвиховання?

- Після школи я себе не бачив фітнес-тренером, хотів бути програмістом, але щось пішло не так... Дякую моїм батькам, що не втрутилися тоді в моє життя. Вони завжди за мене і за мій вибір.

- Хоч один день за спеціальністю працював?

- Ні, і вже не хочеться!

- Відразу були високі ставки - працювати тренером, чи перш за все хотілося змінити себе?

- Коли дивився на себе в дзеркало – розумів, що не хочу і далі так виглядати, а про тренерство тоді навіть не думав.

- Як довго «ліпив» з себе крутого хлопця із такими м’язами?

- Ой, та прямо там крутого, я просто людина, яка захотіла змінитися, і їй це вдалося! Як тільки прийшов у зал, у мене особливо нічого не виходило, витрачав часу більше на розмови, але потім вчасно включився і почав старанно працювати. І вже перші півроку роботи дали свої результати. Так з часом почав змінюватися і за роки чотири домігся нинішньої форми. Звичайно, я нею незадоволений, завжди є куди рости!

- Твоя сьогоднішня форма - це лише зал чи ще щось?

- В першу чергу - харчування, без нього не вийде нічого!

- А буває, що сам їси вдома тортики?

- Звичайно, я дуже люблю солодке! Але важливо не переїдати і більше рухатися, щоб спалювати калорії.

- Пам'ятаєш свій перший тренерський досвід?

- Це було років п’ять років тому. Починав з університетського залу. Потім потрапив у зал, де працюю зараз. Вважаю його найкращим у місті! Пам'ятаю свого першого клієнта, страшно було починати навіть розмову, не те що тренуватися! Але я впорався, і ми прийшли до бажаного результату.

- Скільки клієнтів у тебе зараз?

- Чесно, не можу відповісти на це запитання, зараз багато хто йде і приходить! Але також багато постійних клієнтів, для яких як і для мене зал став невід'ємною частиною життя.

- З ким працювати легше – з чоловіками чи жінками, хто відповідальніший?

- Буває по-різному! Робота така - знаходити до всіх підхід!

- Дружина до дівчат не ревнує?

- Ні, вона у мене найкраща, вона все розуміє.

- Які якості для тренера найважливіші?

- Я вважаю, що важливо бути прикладом, у першу чергу тренер - це тренер, а потім вже товариш, друг!

- Як вдається утримувати баланс між дружнім ставленням і наставництвом?

- Інколи показую, хто тут тренер і, звичайно, намагаюся бути другом, в деяких випадках - психологом.

- Взагалі дружбу заводиш з клієнтами? Це не заважає?

- Якщо людина добре до тебе ставитися, підтримує і розуміє, то як можна не завести дружбу з такою людиною?

- Хто твій гуру в спорті?

- Ох, їх дуже багато. Звичайно, Залізний Арні, Річ Пиана, Майк Рашид, Олексій Мокшин.

- Тренерська робота складна. Скільки годин на добу ти працюєш?

- Перші дні було дуже важко, потрібно було адаптуватися до того, що ти знаходишся під землею, адже зал, де я працюю, знаходиться у підвальному приміщенні. Зараз з появою другого поверху стало набагато простіше, частіше став бачити сонце. Зазвичай працюю 12 годин на добу. Зараз уже нарешті маю один вихідний на тиждень, у суботу.

- Дай пораду, як швидко привести себе в форму до літа. Твій улюблений фітнес-рецепт?

- Найкращий рецепт - харчуйтеся правильно. Не один раз на день, а чотири-шість, таким чином прискорюється метаболізм. Також не менш важливо підраховувати калорії, коли вже прогрес зупинився. І, звичайно, мають бути систематичні тренування, більше руху (не лишу у спортзалі, а й поза залом).

- Багато хто з твоїх клієнтів старші від тебе. Це не заважає бути для них авторитетом?

- За весь час жодного разу не стикався з такою проблемою. Кожен, хто приходить в зал і тим більше займається зі мною, розуміє, навіщо він прийшов і яку мету перед собою поставив.

- Якими своїми досягненнями як тренера ти пишаєшся?

- Дуже пишаюся досягненнями всіх моїх клієнтів! Кожен з них вже великий молодець, що зміг дійти до мене! Кожен отримує результат, якщо дотримується всіх рекомендацій.

- Чи є протипоказання для занять у залі?

- Загальних протипоказань до фізичних навантажень не так уже й багато: психічні розлади й епілепсія, органічні ураження серця, злоякісні пухлини, важкі травми хребта, перенесені нещодавно черепно-мозкові травми, інфаркт і деякі інші. У цьому випадку лікарі дозволяють лише лікувальну фізкультуру, але і її не завжди.

- Якщо людина ніколи не займалася спортом, з чого їй почати?

- Якщо людина ніколи не була в залі, то відмінним рішенням в даній ситуації буде Full Body - це тренування, що включає в себе вправи на всі м’язи. Це на перший місяць занять. Залежно від самопочуття таким чином можна займатися і два тижні. А вже потім вже припрацьовувати окремі м’язи.

- Яким бачиш свій подальший професійний шлях?

- Звичайно, хочеться розвиватися в сфері спорту, проводити тренінги, готувати людей до змагань.

- Відчуваєш і досі потребу в навчанні? Де черпаєш необхідні знання?

- Завжди є чому вчитися. Зараз дуже мало часу для цього, але я не здаюся, спасибі інтернету, що, навіть не виходячи з дому, можна черпати корисну інформацію.

- Як виживаєш без залу в умовах карантину?

- У мене народився син, так що нудьгувати не доводиться!

- Сумуєш за роботою?

- Дуже її не вистачає, коли звик до активного способу життя, спілкування з різними людьми! Мучу свою сім'ю і дістаю їх! Контролюю себе в їжі, намагаюся менше споживати калорій, так як мало зараз рухаюся. І з нетерпінням чекаю, коли нарешті зможу повернутися до улюбленої роботи.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" td_gallery_title_input="Фото з архіву Андрія Луцка" link="none" ids="65992,65993,65994,65995,65996,65997,65998,65999,66000,66001"]

Поради тренера, як зберегти фігуру під час великодніх свят, дуже прості: не переїдати, робити вибір на користь натуральних продуктів та більше рухатися. Але такий підхід має бути не тимчасовим рішенням у боротьбі за гарну форму, а стилем життя.