Кропивничани пройшли 10 кілометрів Інгулом на байдарці (ФОТО)

Перегляди: 1311

18 квітня, кропивничани на байдарці здійснили сплав Інгулом від греблі по вулиці Київській до дороги за Завадівкою, загалом пройшли майже десять кілометрів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав учасник сплаву Євген Савранський, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ми поставили собі за мету пропливти руслом від центральної частини міста до його околиць і привернути увагу до Інгулу, як до річки з великим рекреаційним ресурсом. Чув, що головною річкою Кропивницького раніше вже ходили любителі активного відпочинку на воді, однак не знаю, чи нашим маршрутом, його частиною, чи ще далі», - йдеться в дописі.

За словами чоловіка, сплав виявився не надто складним.

«Сплав був доволі доступним і проходив на контрасті. Місцеві урбаністичні пейзажі, мережа багатоповерхівок у центральній частині Кропивницького, міська метушня, доповнена звуками проїжджаючих автомобілів, загнана у гранітну огорожу вода, вирізана металева огорожа вздовж русла», - додав він.

Протягом усього маршруту лише два рази виймали байдарку з води, несли суходолом у руках кількадесят метрів.

«Це було перед мостом по вулиці Михайлівській та одразу через кілька перешкод за мостом, де в Інгул впадає річка Б’янка. Там русло перегородили масивні повалені дерева, а за ними на нас чекала ще гатка, яка своїм зовнішнім виглядом і плескотом води чимось нагадала дрібні пороги Південного Бугу, лівою притокою якого є Інгул. Більше особливих перешкод на маршруті не було, хоча в деяких моментах наш плавзасіб сідав на мілину, тож доводилося вилазити з байдарки, ставати ногами у воду та проводити човен водою до більш глибокої ділянки», - зазначив чоловік.

Завершили сплав перед кільцевим мостом, яким проходить об’їзна дорога через Кропивницький. Від старту сплаву й до його фінішу учасники нарахували 12 мостів і місточків, які були на шляху байдарки.

«Записали до нашого активу ще один цікавий і перспективний маршрут в межах обласного центру і довели, що Інгул має судноплавний потенціал, якщо цій річці приділити належну увагу. Даним маршрутом можна сплавлятися навіть людям без досвіду, принаймні у квітні-червні, доки дозволятиме рівень води», - додав Євген Савранський.