На Кіровоградщині за саджанці декоративних рослин лісівники виручили більше мільйона

Перегляди: 1152

Нинішньої весни дев’ять лісових господарств Кіровоградщини, що підпорядковані обласному управлінню лісового та мисливського господарства, реалізували більше 14 тисяч саджанців декоративних рослин.

Заробили 1 мільйон 244 тисяч гривень, повідомили кореспонденту CBN в прес-службі управління.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільший попит мав посадковий матеріал, вирощений лісівниками в Оникіївському, Олександрівському, Чорноліському лісгоспах і дослідно-селекційному дендрологічному лісовому центрі «Веселі Боковеньки».

В останньому, наприклад, пропонують саджанці хвойних дерев та кущів. Продають біоту східну, сосну кримську, тую західну «верескоподібну» та західну колоновидну, ялину звичайну та колючу «блакитну», ялівець віргінський та козацький.

В цілому близько ста видів хвойних та листяних рослин. Наприклад, такі саджанці листяних дерев та кущів як айва японська, аронія, барбарис звичайний та пурпуровий, бархат амурський, береза, бересклет Форчуна, бобовник (золотий дощ), бузок звичайний, верба біла та верба Курницького, горіх грецький та горіх чорний, горобина звичайна, гінкго дволопатеве, жасмин, калина, каріоптеріс, катальпа прекрасна, керія японська, кизильник, клени гостролистий, французький, явір, клокичка периста, липа дрібнолиста, ліщіна деревовидна, магонія падуболиста, піон деревовидний, піраканта, самшит вічнозелений, смородина золотиста, сміжноягідник білий, мпірея Бумальда та спірея Вангутта тощо.

Найчастіше купують туї, ялівці та самшит, розповіли у прес-службі управління.

Декоративний посадковий матеріал використовують при озелененні населених пунктів, об’єктів соціальної інфраструктури, присадибних ділянок.