Уряд продовжив карантин в Україні до 11 травня

Перегляди: 2273

Кабiнет мiнiстрiв України сьогодні, 22 квітня, продовжив карантин до 11 травня, оскiльки на початку наступного мiсяця очiкується пiк захворюваностi на коронавiрус.

Про це у своєму telegram-каналi повiдомив Прем’єр-мiнiстр України Денис Шмигаль.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«При ухваленнi рiшення ми спиралися на моделювання аналiтикiв НАН України та данi МОЗ, якi свiдчать, що пiк захворюваностi може настати на початку травня. Водночас у нас є чiткий план виходу з карантину. Вiн складається з п’яти етапiв. Стартову точку цього плану ми називаємо "День К". Для його початку є двi умови. По-перше, якщо протягом десяти днiв вiдсоток виявлених випадкiв захворювання у країнi не змiнюється, чи коливається в межах 5%. По-друге, лiкарнi заповненi пацiєнтами з COVID-19 менш, нiж на 50%», - йдеться в дописi.

За розрахунками, «День К» має настати 12 травня.

«У нас є важливi завдання до цього часу, над якими ми працюємо: поступово збiльшуємо кiлькiсть тестувань, покращуємо забезпечення лiкарень та медикiв, запроваджуємо систему Е-контролю за самоiзоляцiєю як альтернативу обсервацiї та розроблюємо новi соцiальнi стандарти. Це носiння засобiв iндивiдуального захисту, дотримання соцiальної дистанцiї та постiйна дезiнфекцiя», - додав Шмигаль.