У Кропивницькому судитимуть пiдозрюваного у вибухах на газозаправнiй станцiї та загибелi людини

Перегляди: 1282

На Кiровоградщинi правоохоронцi скерували до суду обвинувальний акт стосовно службовця за порушення правил безпеки, що призвело до вибухiв на газозаправнiй станцiї та загибелi людини.

Про це CBN поiнформували в прес-службi ГУ НП в областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слiдчий Кропивницького вiддiлу полiцiї, за процесуального керiвництва прокуратури областi, завершив досудове розслiдування у кримiнальному провадженнi за фактом надзвичайної подiї, що сталася 27 березня 2019 року в Кропивницькому.

Внаслiдок порушень, на територiї газозаправної станцiї та автомобiльної стоянки виникла пожежа, що призвело до вибухiв автомобiльних цистерн зi зрiдженим газом.

У результатi одна людина загинула, ще двоє – отримали ушкодження середнього ступеня тяжкостi. Крiм того, низку автiвок вогонь знищив, чи пошкодив.

В ходi досудового розслiдування потерпiлими визнали 20 людей, якi зазнали шкоди на понад три мiльйони гривень.

17 квiтня обвинувальний акт направили до суду для розгляду.

Максимальне покарання, яке передбачає санкцiя статтi – позбавлення волi на строк до восьми рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади чи займатися певною дiяльнiстю на строк до трьох рокiв.