Кропивницькі опозиціонери передали захисні комплекти медперсоналу міських поліклінік №№1 та 3 (ФОТО)

Перегляди: 2829

Ситуація з інфікуванням медперсоналу в Кіровоградській області залишається критичною.

Влада виправдовується, мовляв, не очікували зараження медиків, що працюють у закладах, не визначених базовими для лікування коронавірусу Covid-19.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Розуміючи небезпеку епідемії та відсутність повноцінного забезпечення медиків у всіх без винятку лікарських закладах, у тому числі й поліклініках, депутати та активісти «Опозиційної платформи – за життя» продовжують акцію «Ми допомагаємо». На зібрані активом партії кошти закуповуються та передаються лікарям противірусні захисні комплекти.

17 квітня опозиціонери передали партію з 15 противірусних комплектів колективу Кіровоградської міської поліклініки №1. Враховуючи побажання медиків, до складу комплекту, крім противірусного костюму, герметичних окулярів, бахіл, масок та засобів гігієни, додали захисні щитки на обличчя та одноразові поліетиленові накидки.

22 квітня депутати Вадим Волканов, Анна Ніжнікова та Максим Линченко зустрілися з медиками поліклінки №3 в обласному центрі. Колективу закладу були передані 20 захисних комплектів. Опозиціонери планують забезпечити противірусними засобами захисту максимальну кількість медиків, що контактують з пацієнтами у Кропивницькому, не залежно від того, має заклад статус базового для лікування Covid-19 чи ні.

«Як виявилося, працівники поліклінік потребують засобів індивідуального противірусного захисту не менше своїх колег, що працюють у стаціонарі. Інфекцію можуть поширювати люди, хвороба яких проходить у легкій формі. Відчувши нездужання, хворий у першу чергу звернеться в поліклініку до свого сімейного лікаря. Тим паче такий алгоритм дій потребує влада, яка не потурбувалася про забезпечення поліклінік засобами індивідуального захисту», - вважає депутат Кіровоградської обласної ради від «Опозиційної платформи – за життя» Вадим Волканов.

За допомогою до опозиціонерів звернувся й директор Кіровоградського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням. У цьому закладі перебувають найбільш соціально незахищені люди, їм потрібні постійні догляд і увага. Тому депутати від «Опозиційної платформи – за життя» Анна Ніжнікова, Анатолій Ларін та Вадим Волканов у найкоротший термін придбали та передали колективу цього закладу повноцінні комплекти противірусного захисту. «Ми вважаємо, що в період пандемії необхідно забезпечити не лише заклади, що визначені базовими для лікування коронавірусу Covid-19, а весь медичний персонал, що контактує з людьми», - резюмував Вадим Волканов.

Наразі захисні комплекти від активу «Опозиційної платформи – за життя» на Кіровоградщині отримали колективи таких закладів охорони здоров’я.

Кропивницький:

- центральна міська лікарня (№1);

- міська лікарня швидкої допомоги (№4);

- станція швидкої допомоги;

- міський пологовий будинок;

- поліклініка №5;

- поліклініка №1;

- поліклінка №3;

- Кіровоградський психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням.

Знам’янка:

- міська лікарня ім. Лисенка;

- бальнеологічна лікарня.

Олександр Рихлицький