Поліцейські Кіровоградщини затримали бандитів, які відібрали у чоловіка майже мільйон доларів (ФОТО)

Перегляди: 1194

Наприкінці лютого у Кропивницькому невідомі напали на місцевого жителя та силою змусили віддати гроші.

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ НП області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці встановили нападників та затримати їх. Під час обшуків вилучили зброю, перуки, рації та майже 900 тисяч гривень.

20 лютого цього року невідомі напали на чоловіка, кілька годин його утримували та силою змусили віддати майже мільйон доларів США, після чого на автомобілі втекли з місця події.

До складу групи входило троє людей: організатор, 49-річний житель Кропивницького, та його спільники, 38-річний житель Запоріжжя та 29-річний киянин.

Після вчинення злочину лідер угруповання та один з його учасників виїхали за межі місця свого постійного проживання і знаходилися в Одесі.

Вчора, 22 квітня, в Одесі правоохоронці затримали 49-річного організатора з Кропивницького та 29-річного киянина за місцем їхнього тимчасового проживання.

У Кропивницькому, Одесі, Києві та Запоріжжі правоохоронці провели обшуки за місцями постійного та тимчасового проживання, в гаражах та автомобілях учасників угрупування.

Поліцейські вилучили автомобіль, який використовувався під час злочину, два автомати, вісім магазинів з набоями до нього, сім пістолетів різної марки та вісім магазинів до них з набоями, майже 300 набоїв калібру 5,45 мм та 9 мм, чотири гранати РГД-5 та балончики спецзасобу сльозогінної дії. Також знайшли спортивну сумку, в якій знаходилися камуфляжна куртка, рукавички та кайданки.

Поліцейські вилучили радіостанцію, камеру зовнішнього спостереження, перуку, міліцейську фуражку, різні номерні знаки та їхні фрагменти, 80 тисяч гривень та 30 тисяч доларів США.

За рішенням суду затримали лідера та одного з учасників злочинного угруповання. Їм вже повідомили про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу. Санкції статей передбачають покарання до 15 років позбавлення волі. Нині вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.