Жителька Кiровоградщини намагалася продати новонароджену дитину

Перегляди: 7891

Заступницю головного лiкаря Хмельницького перинатального центру i двох її пацiєнток, одна з яких жителька Кiровоградщини, пiдозрюють у торгiвлi людьми.

Про це CBN поiнформували в прес-службi Нацiональної полiцiї Хмельницької областi.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Восени минулого року у перинатальному центрi 25-рiчна жителька Кiровоградської областi народила здорову дiвчинку. Проте народжувала вона пiд чужими анкетними даними, якi належали iншiй жiнцi. Остання в обхiд законодавства мала забрати новонародженого малюка, якого у медзакладi записали як її дитину.

Органiзатор схеми - заступниця головного лiкаря перинатального центру, яка пiдробила низку документiв, що стосувалися вагiтностi та пологiв.

Наразi усiм трьом жiнкам оголосили про пiдозру у вчиненнi злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (через ст. 15) Кримiнального кодексу — замах на торгiвлю людьми. Крiм того, лiкарцi доведеться вiдповiдати ще й за ч. 1 ст. 366 - службове пiдроблення, а двом iншим жiнкам — за ч. 4 ст. 358 - використання завiдомо пiдробленого документа.

Наразi слiдчi дiї тривають. Вирiшують питання про обрання пiдозрюваним запобiжного заходу.