Депутатів Кропивницького закликали удосконалити госпітальну базу боротьби з коронавірусом

Перегляди: 908

У Кропивницькому бажано удосконалити госпітальну базу для хворих на COVID-19, заявила на позачерговій сесії міськради керівниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук, передає кореспондент CBN.

Базою є центральна міська лікарня, де в наявності 255 ліжок, з яких 125 – інфекційного профілю, в тому числі 12 боксів з 36 ліжко-місцями.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Наявні умови на госпітальній базі відповідають стандартам, але, на жаль, враховуючи той розмір епідемії, яку ми маємо на сьогоднішній день, дещо обмежені. Тому ми розглядаємо питання удосконалення госпітальної бази, щоб надавати належний рівень допомоги усім хворим на коронавірус та його ускладнення. Це перш за все стосується серцево-судинної системи, легеневої системи», - зазначила Оксана Макарук.

Наразі лікарня має 6 апаратів ШВЛ, 8 кисневих концентраторів, 20 пульсоксиметрів, 20 мішків Амбу, 20 дозаторів інфузійних, перелік постійно поповнюється.

Оксана Макарук додала, що із розрахунку місячної потреби забезпечені необхідними засобами близько 60 відсотків медиків міста. Повна потреба в коштах для придбання засобів захисту усім медпрацівників галузі Кропивницького складає 20 млн грн.

Все про коронавiрус читайте за посиланням.