На Кіровоградщині керівник підприємства привласнив понад 400 тисяч, які виділили на ремонт будинку культури

Перегляди: 828

На Кіровоградщині керівнику одного з підприємств обласного центу, який привласнив державні кошти призначені для капітального ремонту сільського будинку культури, повідомили про підозру.

Про це CBN поінформували в прес-службі прокуратури області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівник приватного підприємства, на підставі договору укладеного з органом місцевого самоврядування, зобов’язувався капітально відремонтувати покрівлю та провести внутрішнє оздоблення будинку культури в одному із сіл Устинівського району. Підприємець завищив обсяг виконаних робіт, привласнивши в такий спосіб державні кошти у розмірі 433 тис. грн.

На даний час керівнику підприємства повідомили про підозру за ч.5 ст. 191  (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великому розмірі) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до тьох років та з конфіскацією майна.