На Кiровоградщинi спiймали браконьєра, який виловив 30 кiлограмiв риби (ФОТО)

Перегляди: 1024

Спiвробiтники Новоархангельського вiддiлення полiцiї пiд час операцiї «Нерест» викрили мiсцевого жителя, який незаконно ловив рибу, повiдомили CBN у прес-службi Нацполiцiї областi.

У браконьєра виявили та вилучили декiлька сiток i майже 30 кiлограмiв риби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За цим фактом правоохоронцi розпочали кримiнальне провадження за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звiриним або iншим водним добувним промислом) Кримiнального кодексу. Санкцiя статтi передбачає до трьох рокiв обмеження волi.

Нагадаємо, цьогорiч нерест розпочався на тиждень ранiше. Заборона на вилов риби дiятиме до 9 червня, на вилов ракiв – до 30 червня включно.

Пiд час нересту дозволяють рибальство однiєю поплавковою або донною вудкою iз одним гачком i спiнiнгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених мiсцях, за межами нерестовищ. Дозволена добова норма вилову – три кiлограми.

Порушникам загрожують штрафи вiд 34 до 680 гривень. За iстотну шкоду можуть оштрафувати на суму вiд 1 700 до 6 800 гривень або позбавити волi на строк до трьох рокiв.