На Кiровоградщинi затримали банду, яка використовувала безхатченкiв для жебрацтва

Перегляди: 1174

За процесуального керiвництва прокуратури областi затримали учасникiв групи, якi «вербували» малозабезпечених громадян, безхатченкiв та осiб з iнвалiднiстю для зайняття жебрацтвом в обласних центрах.

Про це CBN поiнформували в прес-службi обласної прокуратури.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слiдства, троє злочинцiв пiдшукували осiб, якi потрапили у складнi життєвi обставини – малозабезпечених громадян, безхатченкiв, а також осiб з iнвалiднiстю для подальшого зайняття ними жебрацтвом.

Члени групи розмiщували своїх «пiдшефних» у помешкання, i з цього моменту фактично потерпiлi втрачали можливiсть розпоряджатися власним життям та потрапляли у повну залежнiсть до своїх «благодiйникiв». У потерпiлих вiдбирали документи - паспорти, банкiвськi карти для виплати пенсiй, телефони та цiлодобово слiдкували за ними. Потерпiлi днями повиннi були сидiти в iнвалiдних вiзках на вулицях Кропивницького, а також iнших обласних центрiв, просячи на лiкування та прожиття. Сума виручки з одного жебрака в день складала близько 1.5 тис. грн.

У результатi правоохоронцi припинили незаконну дiяльнiсть злочинної групи. Наразi трьох учасникiв групи затримали. Пiд час обшукiв у них вилучили документи потерпiлих, банкiвськi карти, та iншi речовi докази протиправної дiяльностi.

Наразi усiм трьом фiгурантам справи оголосили пiдозру за ч. 2 ст. 149 (торгiвля людьми) КК. Вирiшують питання щодо обрання пiдозрюваним запобiжного заходу.

Триває досудове слiдство.

https://www.youtube.com/watch?v=O1g9AiWSLxE