Тюльпанове «море» розквітло у Кропивницькому (ФОТО)

Перегляди: 7656

На 25 гектарах облаштували клумби з тюльпанами у дендропарку, передає кореспондент CBN.

Цьогоріч, стверджують квіткарі, візерунки напрочуд мальовничі. Проте тисячами тюльпанів через карантин насолодяться не всі. Тож у парку пропонують прогулянки онлайн. А ще радо зустрічають журналістів – аби тюльпановий рай побачило якомога більше людей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Свій улюблений сорт з-поміж 85-ти демонструє квіткарка Наталя. 12 років жінка вирощує тюльпани у дендропарку в Кропивницькому. Відповідної освіти не має, однак квіти любить понад усе. Ті відгукуються і майорять всіма кольорами веселки.

«У нас 23 клумби і всі вони засаджені тюльпанами. Нас три людини, а інколи буває й дві, і це нам треба всі оці тюльпани висадити», - розповідає Наталія Балабайкіна.

З далекої Голандії везуть на Кіровоградщину цибулинки тюльпанів. Одна вартує п’ять-вісім євро. Щороку тисячі цибулинок висаджують, потім викопують і зберігають протягом зими. Вручну борються і з бур’янами, аби не пошкодити ніжні рослини. А щоб відвідувачі парку бачили лише результат роботи, роблять це спозаранку.

«В цьому році ми сильно боялися, переживали, що замерзнуть всі квіти, бо міняється погода: то мороз, то вітер, то знову мороз, то сонце засвітило і ми сильно переживали, бо це наша праця, тяжка праця», - каже жінка.

Нові квіткові композиції створюють у кропивницькому парку щороку. Нині демонструють креативну еко-клумбу. Тут тюльпани проростають із іржавих баків з-під небезпечних відходів.

«Зробили таку композицію, щоб видно було людям, як із бочок, в яких раніше були отруйні хімікати, ростуть квіти», - коментує гендиректор корпорації «ХХІ СТОЛІТТЯ» Ігор Захаров.

У пору масового цвітіння тюльпанів у парку традиційно багато людей. Цьогоріч їх менше, здебільшого можна побачити випадкових перехожих. Однак і ті не можуть втриматися, щоб не зупинитися біля квітів просто помилуватися чи зробити фото. Через зрив туристичного сезону в дендропарку переживають, але обіцяють до наступного сезону красу лише примножити.

«Коронавірус і всі обмеження, які є, залишуться у минулому, а ця краса і надалі буде нас радувати», - каже Ігор Захаров.

Кропивничанин Сергій Малюков теж не встояв перед спокусою прийти у парк. Каже, вдома окрім балкону прогулятися ніде. А на масове цвітіння тюльпанів приходить милуватися щовесни.

«Кожен рік приходимо і дивимося на цей чудовий парк, на цвітіння квітів, такі чудові квіти, отримуємо таку насолоду, і здоров’я краще після цих прогулянок», - ділиться чоловік.

Жовті, білі, бордові й вишневі тюльпани будуть квітнути у парку до травневих свят.

Фото Григорія Зуба, CBN