Кропивничан запрошують віртуально помандрувати степами Кіровоградщини (ФОТО)

Перегляди: 2807

Співробітники  обласного художнього музею запрошують кропивничан на віртуальну виставку «Шумлять степи безкраїї…», передає CBN.

Як зазначила зберігач фондів музею Ольга Шаповал, значна частина робіт, представлених на новій віртуальній виставці, належать художникам-землякам: чудові картини із сільськими городами та ланами художників Олександра Логвинюка «Вечір в селі Тернове» та Василя Завгороднього «Рідне село», Леонтія Орлика «Краєвид села Суботці» та «Осінь у Маковому», Анатолія Сузюмова «Кіровоградщина. Село Мар’ївка» та Віктора Осипенка «Пейзаж з місточком».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наталія Федорова замилувалась лелеками на ланах та відтворила їх у своїй роботі «Червона поляна». Широкі поля та безмежні степи простелились до самого обрію у творах Миколи Бондаренка «Шлях через село Красносілля» та Броніслава Домашина «Степ».

Золота пшениця, житнє поле – це невід’ємна частина нашого краю, яку зобразили народний художник СРС Петро Оссовський «Батьківщина Україна» та Володимир Федоров «Кіровоградська пшениця». А яке ж поле без посланця сонця соняшника. Його знайдеш усюди: на полі, серед степу, на городі, та на роботах майстрів – Степана Письменного «Соняшники під хмарним небом» та Володимира Федорова «Соняшники».

Степ завжди кликав людей до себе: орати землю, садити пшеницю та городину, збирати врожай та косити сіно, заготовляти трави та випасати худобу. Картина Степана Ніколенка «Поклик степу»  – своєрідна живописна ода нашому українському степу та його красі, а також заклик наступним поколінням до його обов’язкового збереження.