У Кропивницькому пропонують перейменувати меморіал «Жертвам Чорнобиля»

Перегляди: 5776

Пам’ятник «Жертвам Чорнобиля» слід перейменувати, заявив ліквідатор аварії на ЧАЕС, редактор сайту Fotoinform Ігор Філіпенко під час ток-шоу «Просто – Не просто» на телеканалі «Вітер», передає кореспондент CBN.

За словами Філіпенка, ліквідатори аварії, громадські організації не раз виступали з пропозицією перейменування меморіалу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Перейменуйте, зробіть – героям Чорнобиля. Що ви зробили з людей жертв? 26 квітня люди прийдуть до пам’ятника жертвам Чорнобиля. Вдумайтеся: жертвам Чорнобиля. Вони не жертви – вони герої Чорнобиля», - переконаний Ігор Філіпенко.

Завідуючий кафедри інформаційних технологій ЛА НАУ та краєзнавець Віталій Неділько вважає, що пам’ятнику, встановленому у Кропивницькому в 1996 році, треба повернути первинний задум.

«Хочу підняти питання про відновлення авторського задуму пам'ятника у нашому місті. Жіноча постать закрила собою молодий росток. Інакше замисл взагалі втрачено», - йдеться у повідомленні на facebook-сторінці Клуб «Краєзнавство: Центральний регіон».

Цю пропозицію підтримує і старший науковий співробітник Кіровоградського обласного краєзнавчого музею Володимир Мельник: «Зміст дуже великий був закладений. Захист, рятування, самопожертва заради нового життя, яке проростає! Зараз там нема цього задуму, і скульптурна композиція не довершена».

Сьогодні, 26 квітня, - Міжнародний день пам’яті Чорнобиля.