У Кропивницькому на березі річки стрімкими темпами росте незаконне сміттєзвалище (ВІДЕО)

Перегляди: 3313

У Кропивницькому на березі річки Сугоклея вже кілька років поспіль «росте» незаконне сміттєзвалище.

Начальник спецінспекції Кропивницького Андрій Максюта на своїй сторінці у Facebook публікує відео екоциду, що спостерігається в обласному центрі, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Максюти, гори сміття на розі вулиці Комарова та провулка Глинки вже досягають висоти дев’ятиповерхівки.

«Я стою на горі. Стою на насипаному роками. І всі ці роки нашими заявами до поліції (про виявлені порушення) ніхто не займався! Ми передавали порушників практично з рук в руки - 06.07.2017 і 31.07.2019, коли заявили про екоцид», - йдеться в повідомлені.

У спецінспекції раніше заявляли, що прийманням сміття на комунальній землі неподалік річки Сугоклія займаються брати-підприємці. Чоловіки встановили шлагбаум і брали 50 гривень за проїзд автомобілів зі сміттям. Тоді у спецінспекції сподівалися, що виїзд до кручі перегородять бетонними блоками.

Андрій Максюта наголосив, що депутат, на чиєму окрузі розростається сміттєзвалище, самоусунувся від проблеми.

«Я начальник спеціалізованої інспекції міської ради, і наші законні методи вичерпано. Повинна діяти національна поліція України. Це забруднення екології і знищення природи. Три роки говоримо про це. Управи на ділків нема - бо нікому справи нема. Поліція нічого не помічає і на звернення не реагує», - зазначив також Максюта.

https://www.facebook.com/sapsan.sport/posts/2515628072023839