«Кернел» передав лікарням Кіровоградщини медикаменти для лікування хворих на коронавірус

Перегляди: 1804

Компанія «Кернел» передала лікарням Кіровоградської області більше 14 000 флаконів «Меробоциду» та інших медикаментів, які необхідні для лікування пацієнтів, хворих на коронавірус.

Про це CBN поінформували в прес-службі компанії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Загалом на закупівлю медикаментів направили близько 5,2 млн грн.

Кернел спільно з благодійним фондом «Разом з Кернел» продовжує забезпечувати найнеобхіднішим медичні заклади Кіровоградщини, в яких перебувають на лікуванні хворі з Covid-19. Нещодавно Кіровоградська обласна лікарня, Центральна міська лікарня Кропивницького, а також Новоархангельська та Маловисківська районні лікарні отримали медичні препарати для допомоги хворим на коронавірус пацієнтам.

Загалом лікарням передали понад 14 000 флаконів препарату «Меробоцид» та інших медикаментів на суму близько 5,2 млн грн.

«Меробоцид» – це антибіотик, що використовують для лікування пневмонії, яка є одним із ускладнень внаслідок захворювання на Covid-19. Розподілом лікарських засобів займалася Кіровоградська обласна державна адміністрація, спільно з якою «Кернел» створив штаб боротьби з коронавірусом у регіоні.

«В боротьбі з пандемією ми разом з медиками, країною та всіма українцями пройшли вже кілька етапів. Спочатку "Кернел" спрямував 55 мільйонів гривень до державного фонду боротьби з коронавірусом на забезпечення потреб Міністерства охорони здоров’я. Паралельно закупляли та передавали засоби індивідуального захисту для медиків і дезінфікуючих засобів для медичних закладів, велися перемовини з виробниками медичного обладнання. Тому наступним кроком було забезпечення опорних лікарень Кіровоградщини найнеобхіднішим обладнанням, якого або не було в наявності, або його кількість була обмежена. Тепер черга дійшла до медикаментів. І тут "Кернел" теж спрацював максимально оперативно. Всі поставки до медичних закладів здійснювалися безпосередньо із виробництва. Ми розуміємо, наскільки важливий кожен день, кожна година для тих, хто бореться з коронавірусом. І ми віримо, що наша підтримка допоможе пацієнтам якнайшвидше повернутися з лікарняних палат у свої оселі», - зазначив координатор штабу боротьби з коронавірусом від «Кернел» у Кіровоградській області Павло Маслов.

«Я щиро вдячний компанії "Кернел" за підтримку нашої лікарні в такий непростий час. У період, коли із забезпеченням медичних закладів найнеобхіднішим не справляються ні місцевий, ні державний бюджети, адже лікування хворих на коронавірус повинно бути безкоштовним і ці медикаменти необхідно десь брати. Коли тільки у нас на лікуванні перебуває близько 80 пацієнтів з підтвердженим діагнозом і ще понад 30 – з підозрою на Covid-19. На жаль, вакцини проти коронавірусу не існує, як і препарату, який би з доведеною ефективністю лікував саме від Covid-19, але завдяки підтримці "Кернел" у нас тепер є препарати, які можуть полегшити стан хворого. А в лікарів України є затверджений протокол, згідно з яким ми діємо. Ми робимо все, що в наших силах», - додав головний лікар Центральної міської лікарні Кропивницького Олександр Артюх.

Нагадаємо, від початку пандемії «Кернел» уже направив на боротьбу з коронавірусом понад 150 млн грн.