Кіровоградській обласній лікарні передали відремонтований апарат штучної вентиляції легень

Перегляди: 921

Обласна лікарня отримала відремонтований блок до апарату штучної вентиляції легень експертного класу.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Один із апаратів штучної вентиляції легень обласної лікарні був тривалий час несправний через поломку внутрішнього блока. Така проблема є в багатьох медзакладів України. Для її вирішення за ініціативи нардепів від партії "Слуга народу" створили відповідний фонд, представники якого відшукують несправні апарати, відправляють їх на ремонт до офіційного виробника за кордон і після цього повертають в заклади охорони здоров’я повноцінно функціонуючими. А в умовах боротьби з коронавірусом сьогодні апарат експертного класу – це дуже вагомий додаток до роботи наших лікарів, які боряться з цією недугою», – зазначив голова ОДА Андрій Балонь.

Як прокоментувала головна лікарка обласної лікарні Лариса Андреєва, загальна кількість обладнання з функцією дихання в медзакладі становить 48 апаратів. Йдеться і про наркозно-дихальні, і про штучної вентиляції легень.

«Відремонтований блок, який ми сьогодні отримали, належить апарату високого класу. Тривалий час він був несправний через дороговартісність ремонту. Зараз ми змонтуємо блок із іншим обладнанням, а після передамо апарат в палату інтенсивної терапії в інфекційне відділення», - додала Лариса Андреєва.