«Iсторичнi» радiоактивнi вiдходи з Кiровоградщини перевезли в зону вiдчуження

Перегляди: 1312

В зону вiдчуження перевезли «iсторичнi» радiоактивнi рештки, якi вилучили iз об’єкта «Цибулеве» на Кiровоградщинi в рамках проекту НАТО.

Про це CBN поiнформували в прес-службi Держагентства з управлiння зоною вiдчуження.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«В рамках проекту Трастового фонду НАТО до зони вiдчуження було перевезено „iсторичнi“ РАВ iз об’єкта „Цибулеве“. До зони вiдчуження на пункт захоронення радiоактивних вiдходiв „Бурякiвка“ було перевезено „iсторичнi“ радiоактивнi вiдходи, якi були вилученi iз об’єкта „Цибулеве“ на Кiровоградщинi», — йдеться в повiдомленнi.

Основну частину радiоактивних вiдходiв упакували в контейнери та розмiстили на спецiальному майданчику, що знаходиться на територiї пункту захоронення радiоактивних вiдходiв «Бурякiвка». Також iз об’єкта «Цибулеве» вилучили низькоактивнi радiоактивнi вiдходи, якi передали на захоронення у сховище траншейного типу на ПЗРВ «Бурякiвка».

«Зараз на об’єктi „Цибулеве“ буде розпочато заключну стадiю проекту — вiдновлення дiлянки до її первинного стану», — додали в прес-службі.