Мешканці центру для бездомних у Кропивницькому лишилися без роботи і грошей на їжу (ФОТО)

Перегляди: 1697

Мешканці центру для безхатченків у Кропивницькому через карантин лишилися без роботи і грошей на харчування, передає кореспондент CBN.

Вже 13 років Анатолій не підтримує зв’язки з рідними. Розраховує лише на себе. До карантину працював на тимчасових роботах. Вистачало не лише на харчі, а й на оренду квартири. Останні пару місяців зовсім без заробітку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У зв’язку з коронавірусом опинився у центрі, та і взагалі з роботою зараз складно. Я в основному на будівництві працював нелегально, а от нині лишився без роботи і житла. До епідемії добре було, а зараз зупинилося все, померло», - розповів він.

Євгенія – сирота. До карантину працювала в аптеці. Через хворобу змушена була звільнитися. Зараз роботу знайти не може. Прийти після карантину радять роботодавці.

«Я працювала в аптеці, потім звільнилася. В мене був перелом шийки стегна, відновлювалася і збиралася йти на роботу», - сказала жінка.

Людмилі 63 роки. Каже, у Кропивницький із Молдови її привезли роми. Змушували доглядати дітей та жебракувати. Нині працювати нездужає. До епідемії коронавірусу просила милостиню у церквах. Тепер сподівається тільки на небайдужих: «Мене привезли у Кропивницький доглядати за дітьми. Але обманули, я на вулиці спала. Хату мою, мабуть, продали, документів у мене немає. Намагалися знайти дочку, бо вона й не знає, де я поділася, - поки безрезультатно. А тут мені непогано. Дівчата мене доглядають, дають поїсти. Що в кого є, ніхто від мене не ховає».

Завдяки благодійникам у центрі зібрали мінімальний запас продовольства. Мають крупи, макарони, консерви, чай та варення. За економного використання продуктів стане ще на два тижні.

«У нас є продукти тривалого зберігання, які ми видаємо мешканцям тим, які потребують. Для того, щоб не голодували. Але все рівно звертаюся ще вкотре, що це також люди, необхідно їм допомогти», - зазначив директор соццентру Олександр Желізняк.

На початку карантину мешканці центру ще мали запаси продовольства, тепер стало тяжче. Безхатченки, які мають постійну роботу, нині відмовляються від продуктів на користь тих, хто у більшій скруті.

«Більшість з них - це особи, які не мають пенсійного забезпечення, будь-яких соцвиплат і кожного дня ходять або на одноденні роботи, або на весняно-городні. Всі ці об’єкти, на яких вони працювали, зачинені на період карантину. Тому в нас виникла така ситуація із продуктами харчування», - додав Олександр Желізняк.

З міського бюджету фінансують зарплатню 12 працівників центру і комунальні послуги, - прокоментували у міськраді. А для того, щоб люди швидше соціалізувалися, гроші на харчування безхатченки мають заробити самі.

«Даний заклад є частиною нашого міста і нашої держави. Відповідно, все те, що відбувається в країні, відбивається на цьому закладі. Люди через карантин були відправлені за свій рахунок, звільнені. Вони опинилися позбавленими будь-яких засобів для існування», - пояснив директор кропивницького центру соціальних служб Олег Краснокутський.

Паніки немає, стверджує він. Але потреба закладу в продуктах харчування велика. Близько 30 людей там проживають постійно. Тож соцпрацівники допомагають нужденним самі й закликають долучитися громаду.