«Супероперація» СБУ виявилася пшиком - фігурант скандалу з вивезенням масок з Кропивницького

Перегляди: 6339

CBN поспілкувалося з жителем обласного центру Артемом Бородіним, якого СБУ звинувачує у спробі вивезення великої партії захисних масок за кордон.

«Маски ми з дружиною частково пошили власноруч, а частково я купив у місцевого підприємця, - розповів Артем Бородін. - Документи на них у мене є. Через "Укрпошту" відправив їх замовникам 6 квітня. На той момент діяла заборона на продаж та пересилку за кордон тільки медичних масок. Саморобні маски заборонили вивозити лише 15 квітня, а мої посилки затримали 9-го та відправили на експертизу. Результатів експертизи до вчорашнього дня не було. Я був запрошений до СБУ та дав усі пояснення майже відразу після 9 квітня. А вчора я зі ЗМІ дізнався про заяву СБУ».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, загальна кількість масок менше 1500, а не 3000, як у звіті. Відправлялися вони різним покупцям від однієї до 15 штук за різними адресами у європейські країни та США.

Артем Бородін також зазначив, що дуже хоче дізнатися в суді, які саме закони він порушив.

Нагадаємо, вчора, 28 квітня, СБУ повідомила, що викрила і блокувала у Кропивницькому реалізацію за кордон великої партії товарів протиепідемічного призначення, які заборонені урядом до експорту.