У Кропивницькому дендропарк закрили на карантин

Перегляди: 1892

Входи в дендропарк зачинені за рішенням міської комісії Кропивницького з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ситуацію, що склалася, CBN прокоментувала генеральний директор корпорації «ХХІ століття», яка опікується дендропарком, Лариса Онул.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вчора, 29 квітня, до парку прийшли представники поліції та перекрили входи до території. Вони заявили, що на території парку багато людей, вони без масок. Посилалися на постанову кабміну про обмеження відвідування парків.

«У постанові немає заборони щодо транзиту парком чи вигулу тварин. На території парка не працює жоден атракціон чи підприємство харчування. Дитячі майданчики порожні. Люди йдуть транзитом, - розповіла Лариса Онул. – Вони самі підтримують безпечну відстань. Я бачила лише на декількох лавках стареньких, які сиділи там у масках. Люди проходили сім’ями і не затримувались».

Комісія прийняла рішення закрити входи в парк, щоб не було його масового відвідування. Рішення керівництво парку виконало.

«Моя особиста думка як жительки міста, матері: це надмірна міра, враховуючи те, що йде послаблення карантинних заходів, і ми підходимо до закінчення карантину. Люди самі розуміють, що вимоги треба виконувати. Люди зайшли і вийшли. Немає такого, як раніше, щоб знаходилися на території по декілька годин. Але рішення комісії ми виконали», - додала Лариса Онул.

Все про коронавірус читайте за посиланням.