ФК «Олександрія» розпочав другий етап благодійної акції «Турбота»

Перегляди: 2094

Понад п'ять тисяч жителів Олександрії та Олександрійського району вже отримали соціально-продуктові набори в рамках першого етапу ініціативи «Турбота» президента футбольного клубу «Олександрія» Сергія Кузьменка.

Вчора ФК «Олександрія» прийняв рішення розпочати другий етап благочинного проекту.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тисячі дзвінків на нашу гарячу лінію – це серйозний і водночас болючий сигнал. Не можна ж просто зачинити людей у будинках чи квартирах на карантин і забути про них. Наскільки це можливо, ми в Олександрії та районі допомагаємо людям. Саме тому прийняли рішення дати старт другому етапу благодійної акції», – коментує президент ФК «Олександрія» Сергій Кузьменко.

Гаряча лінія проекту «Турбота» розпочала свою роботу 18 квітня.

«Щодня оператори приймають близько тисячі дзвінків. Ми побачили наскільки люди потребують нашої підтримки. І я вдячний президенту клубу Сергію Кузьменку за допомогу тим, хто в умовах карантину опинився у скруті», – говорить директор ФК «Олександрія» Дмитро Кітаєв.

До ініціативи долучилися десятки волонтерів. Щодня вони доставляють соціально-продуктові набори навіть у віддалені села району.

Також проект «Турбота» об’єднав і небайдужих партнерів. Фінансову підтримку надав холдинг «Агровіста».

«На благодійний проект «Турбота» керівництво футбольного клубу «Олександрія» та холдингу «Агровіста» уже витратили мільйон гривень», – уточнює партнер ініціативи Юрій Гугленко.

Він зазначає, підтримка жителів Олександрії та Олександрійського району триватиме до завершення жорсткого етапу самоізоляції.

«Через значну кількість звернень людей, нашим волонтерам доводиться працювати до пізнього вечора. Обсяги роботи дуже великі. І я хочу заспокоїти тих, хто звертався на нашу гарячу лінію, соціально-продуктові набори отримають усі. Намагатимемося доставити максимально оперативно», – додає Юрій Гугленко.

З огляду на кризову ситуацію, футбольний клуб «Олександрія» розглядає можливість створення благодійного фонду.

«Якщо мене просять про допомогу у скрутний час – я не можу відмовити. Люди розраховують на підтримку. Тому ми сьогодні разом із партнерами розглядаємо можливість створити благодійний фонд. Також хочу звернутися до наших уболівальників: якщо є бажання долучитися до доброчинної справи – будемо вдячні. Нам дуже зараз не вистачає волонтерів, які б допомогли доставляти соціально-продуктові набори», – додає президент ФК «Олександрія» Сергій Кузьменко.

Нагадаємо, тим, хто потребує допомоги, слід зателефонувати з 8:00 до 20:00 за номером гарячої лінії: 0 800 751 911 (дзвінки безкоштовні).