Кіровоградщина отримала українські тест-системи для виявлення коронавірусу

Перегляди: 1386

У Кіровоградську область надійшли тест-системи українського виробництва для проведення ПЛР-діагностики, яка визначає коронавірусну інфекцію.

Про це повідомив голова ОДА Андрій Балонь сьогодні, 1 травня, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«З українськими ПЛР-системами працюватимуть фахівці вірусологічної лабораторії, які проводять діагностику на COVID-19. Із централізованого розподілу в область надійшов 101 набір. Кожний із них розрахований близько на 100 досліджень», – зазначив Андрій Балонь.

Як розповіла головна санітарна лікарка Кіровоградщини Надія Оперчук, отриманих тест-систем достатньо, щоб закрити першочергові потреби для проведення діагностики людей з підозрою на коронавірус, контактних осіб, хворих на пневмонію, а також тих, хто потрапляє на обстеження за направленнями сімейних лікарів чи медиків із мобільних бригад.

«Обласний лабораторний центр продовжує працювати практично в цілодобовому режимі. За добу ми забезпечуємо близько 300 досліджень методом ПЛР-діагностики», – додала Надія Оперчук.

Все про коронавiрус можна прочитати за посиланням.