Пішов з життя почесний громадянин Кропивницького

Перегляди: 5008

На 88 році життя пішла з життя легендарна людина - наш земляк, почесний громадянин Кропивницького, директор ряду машинобудівних підприємств регіону Віктор Миколайович Желтобрюх.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це на своїй facebook-сторінці повідомив голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Павло Штутман, передає CBN.

Він нагадав, що чверть століття Віктор Миколайович пропрацював на «Гідросилі». Завдяки його величезним зусиллям, завод освоїв гідростатичні трансмісії, які і зараз поширюються по всьому світу. Завдяки його думки конструктора була розроблена і впроваджена у виробництво нова конструкція оригінальних шестеренних насосів, які до сих пір успішно використовуються на ринку сільгосптехніки. Там, де був Віктор Миколайович, завжди була креативність, стрімке зростання і розвиток.

П’ять років Віктор Желтобрюх очолював завод «Червона зірка» (зараз «Ельворті»). 

«До останнього часу він керував заводом «Вісь», який сам створив з нуля чверть століття тому. І, не дивлячись на свій вік, він до останніх своїх днів був сповнений енергії і нових планів. Ми захоплювалися його незмінним життєлюбством, цілеспрямованістю. Ми завжди будемо вдячні Віктору Миколайовичу за той величезний внесок, який він вніс в розвиток машинобудування міста, області та України в цілому! Пам'ять про нього завжди буде в наших серцях», - йдеться у повідомленні.