Близько 201 тисячі жителів Кіровоградщини отримають індексовані пенсії

Перегляди: 1083

З 1 травня 238,5 тисячі жителів Кіровоградщини перерахували пенсії.

Про це CBN повідомили в прес-службі управління Пенсійного фонду області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підвищення отримає 201 тисяча пенсіонерів.

Середній розмір підвищення пенсійної виплати після перерахунку з 1 травня 2020 року становить 177,85 грн. Втім, є кілька нюансів. Зокрема, в разі, коли розмір підвищення в результаті індексації менше 100 гривень, встановлено доплату до пенсії у розмірі, якого не вистачає до цієї суми. Також ті жителі області, чий розмір виплати не досягає 2100 грн., отримають доплату до розміру пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Таких, за даними Пенсійного фонду, на Кіровоградщині 49,2 тисячі.

У відомстві наголосили: у деяких категорій пенсіонерів внаслідок проведеного перерахунку розмір пенсійних виплат не зміниться. В першу чергу, це стосується тих, кому пенсія призначена за «спецзаконами». Також до цієї категорії входять жителі області, кому її обчисляли без заробітної плати, та ті, у кого пенсія встановлена у мінімальному розмірі за відсутності необхідного страхового стажу (35 років – для чоловіків та 30 – для жінок).