Другий етап медреформи залишив олександрійську лікарню без нормального функціонування

Перегляди: 1797

Для нормального функціонування лікарні №3 Олександрії потрібно ще 315 тисяч до виділених Нацслужбою здоров’я щомісячних 66 тисяч гривень.

За словами міського голови Степана Цапюка, він неодноразово закликав керівництво та колектив лікарні «знайти своє обличчя, ті послуги, які вони надаватимуть людям».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Він зазначив, що кошти на необхідне обладнання місто надасть, і привів приклад центральної лікарні, яка отримала ліцензію НСЗУ. Для неї закупили обладнання на шість мільйонів.

Єдиним шляхом вирішення проблеми мер бачить приєднання 3-ї лікарні до центральної.

Степан Цапюк зазначив, що наступної сесії розглядатиметься питання виділення коштів, яких би вистачило на зарплату медиків на час об’єднання закладів.

«НСЗУ не бачить 3-ої лікарні у складі системи охорони здоров’я нашого міста і госпітального округу», - зазначив міський голова.

Обіцяють підтримати фінансово на час карантину і стоматологічну поліклініку, яка наразі не може надавати ніякі послуги, крім ургентних.