У Держпродспоживслужбі Кіровоградщини назвали основні порушення карантинних вимог на ринках

Перегляди: 1114

В обласному управлінні Держпродспоживслужби назвали основні порушення, виявлені у перші дні після відновлення роботи продовольчих ринків Кіровоградщини, передає кореспондент CBN.

До них відносились відсутність маркування антисептиків, захисних екранів, температурний скринінг відвідувачів здійснювався при вході в павільйон, а не до ринку, стихійники торгували на прилеглій до ринку території. Такі недоліки зафіксували на ринках «Колгоспний» та «Привокзальний» у Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На ринках не проводилась дезінфекція контактних поверхонь кожні три години, не було постійного інформування відвідувачів ринку щодо встановлених обмежень. Такі порушення усували на ринках «Центральний» та «Новомиколаївські ряди» обласного центру.

На центральному ринку Олександрії контролери виявили ті ж проблеми, що й у Кропивницькому. Крім того, в олександрійців були свої «особливості»: продавці та відвідувачі були без масок, на вході були відсутні диспенсери з антисептиком, дезінфекційні засоби для обробки приміщень та контактних поверхонь.

У перші дні травня порушення виявляли на ринках Знам’янського району, Світловодську, Добровеличківки, Новоукраїнськи, Бобринця. Їх усунули.

Фахівці Держпродспоживслужби кожного дня здійснюють позапланові перевірки щодо дотримання агропродовольчими ринками протиепідемічних вимог.

Нагадаємо, що три ринки Кропивницького - «Жемчуг», «Полтавський», «Черемушки» - планували розпочати свою роботу 1-3 травня, але не відкрилися.

Все про коронавірус читайте за посиланням.