«Опозиційна платформа – за життя» передала захисні костюми медикам Кіровоградщини (ФОТО)

Перегляди: 1741

На Кіровоградщині депутати та активісти «Опозиційної платформи – за життя» продовжують допомагати медикам у протистоянні епідемії коронавірусу – за власні кошти закуповують засоби індивідуального противірусного захисту.

Депутати Кіровоградської облради від «Опозиційної платформи – за життя» Вадим Волканов та Андрій Тесленко підтримали однопартійця і колегу-депутата Олександра Фролова, який очолює Смолінську медико-санітарну частину (колишня Шахтарська лікарня), повідомили CBN у прес-службі партії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Колектив закладу отримав 10 повноцінних комплектів індивідуального захисту, до яких входять противірусні костюми, герметичні окуляри, прозорий екран на обличчя, рукавички, маски, поліетиленові накидки та засоби гігієни.

Як виявилося, у Смолінській медсанчастині лікуються пацієнти з симптомами пневмонії, проте тестів на коронавірус немає - лікарня не потрапила у категорію базових для лікування коронавірусу та на даний момент не має інфекційного відділення. Є у Смоліному й кадрова проблема, що, можливо, відображає загальнонаціональну тенденцію.

«З невеликих містечок виїжджають молоді лікарі, а в державному бюджеті-2020 взагалі не закладено коштів на оплату праці інтернів. Про який розвиток медицини в таких умовах може йти мова?» - зазначив після спілкування з медиками Вадим Волканов.

Знам’янська міська лікарня імені Лисенка отримала вже другу партію захисних комплектів у рамках акції «Ми допомагаємо». Депутати від «Опозиційної платформи – за життя» Андрій Тесленко та Денис Руденко передали колективу закладу 10 костюмів індивідуального противірусного захисту.

«Ми вважаємо, що сьогодні в першу чергу необхідно захистити від потенційного зараження медиків незалежно від того, працюють вони у базовій для лікування коронавірусу лікарні, чи ні. Знам’янська лікарня, до прикладу, не отримала такого статусу, але її колектив так само може контактувати з інфікованими пацієнтами, як і їхні колеги в інших медичних установах області», - зазначив Андрій Тесленко.

У Гайвороні опозиціонери Володимир Сікорський, Володимир Думанський та Денис Зборщук вручили захисні комплекти, в які входять противірусні костюми, герметичні окуляри, маски, щитки на обличчя та засоби гігієни, медикам Центральної районної лікарні та місцевої підстанції «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Кіровоградській області».

Кропивницька амбулаторія загальної практики сімейної медицини №2, що знаходиться в приміщенні поліклініки №5 (мікрорайон Попова), отримала від депутатів Вадима Волканова, Анни Ніжнікової, Максима Линченко, Анатолія Ларіна та Олександра Рихлицького 20 противірусних комплектів.

«З урахуванням нинішніх правил медичного обслуговування в першу чергу пацієнт звертається до сімейного лікаря, а вже він перенаправляє його до вузького спеціаліста. Те ж саме стосується й лікування коронавірусу. Відчувши погіршення самопочуття, в першу чергу рекомендують звернутися до сімейного лікаря», - зазначив Вадим Волканов.

Наразі акція «Ми допомагаємо» Кіровоградської регіональної організації «Опозиційної платформи – за життя» триває. Захисні комплекти від опозиціонерів на сьогодні отримали:

Кропивницький:

– центральна міська лікарня (№1);

– міська лікарня швидкої допомоги (№4);

– станція швидкої допомоги;

– міський пологовий будинок;

– поліклініка №5;

– поліклініка №1;

– поліклінка №3;

– психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням;

– амбулаторія загальної практики сімейної медицини №2;

Знам’янка:

– міська лікарня ім. Лисенка;

– бальнеологічна лікарня;

Маловисківський район:

- Смолінська медико-санітарна частина;

Гайворонський район:

- центральна районна лікарня;

- підстанція «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в Кіровоградській області».