У Кропивницькому СІЗО били та шантажували ув'язнених, — омбудсмен (ФОТО)

Перегляди: 1170

У Кропивницькому СІЗО систематично знущались, били та шантажували двох затриманих.

Про це у Facebook повідомила омбудсмен Людмила Денісова, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За її дорученням у слідчому ізоляторі побував регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини Віктор Жученя через скаргу двох затриманих осіб на знущання з боку працівників пенітенціарної установи.

«Під час візиту вдалося поспілкуватися з двома потерпілими особами, які розповіли, що, починаючи з 27 квітня, коли їх доставили до СІЗО, працівники пенітенціарної установи систематично над ними знущались, били та шантажували.

Синці та сліди від ударів були настільки суттєвими, що, коли затриманих привозили до ізолятора тимчасового тримання, їх відмовлялись приймати та повертали назад до СІЗО, де громадян знову піддавали фізичному насиллю», — йдеться у повідомленні.

За словами потерпілих, безпосередньо виконувач обов'язків начальника СІЗО погрожував, що заразить їх СНІДом та туберкульозом, та демонстрував шприц з білою рідиною. Затримані говорять, що погрозами у них вимагають гроші.

За встановленими фактами регіональний координатор повідомив прокуратуру Кіровоградської області. Її співробітники опитали затриманих, зібрали матеріали, які передадуть до Державного бюро розслідувань.

«Тримаю справу на особистому контролі, адже це не перший випадок морального та фізичного знущання з затриманих у Кропивницькому СІЗО.

Наголошую, ув'язнені особи повинні понести справедливе покарання, передбачене українським законодавством за скоєні злочини, але тільки після вироку суду. Проте ніхто не має права катувати та знущатись з них!» — наголосила Людмила Денісова.