«Європейська солідарність» передала медикам Кіровоградщини захисні костюми (ФОТО)

Перегляди: 1304

Сьогодні, 6 травня, 700 комплектів захисних костюмів передала медикам Кіровоградщини територіальна організація «Європейська солідарність» від фонду Петра Порошенка, передає кореспондент CBN.

Комплекти отримали обласна лікарня, міські лікарні у Кропивницькому, Світловодську, Знам’янці, Олександрії, обласний госпіталь для ветеранів, районні лікарні у Малій Висці і Добровеличківці.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У нас на сьогоднішній день в інфекційному відділенні знаходиться 11 чоловік. Семеро людей із пневмоніями, один хворий на COVID-19», – зазначив заступник головного лікаря Маловисківської ЦРЛ Василь Боюк.

Костюми сертифіковані, європейського стандарту, із водонепроникного матеріалу. Рукава на резинках, а шви проклеєні, щоб під тканину не потрапляли інфекції. Костюми лікарі мають змінювати як мінімум тричі на день. «Європейська Солідарність» підтримує у цьому лікарів, тому ініціює позачергове засідання Верховної ради. Під час нього депутати мають розглянути законопроект про страхування медиків.

«Дуже багато інфекційних захворювань, які виникають у медичних працівників під час їхньої професійної роботи. Тому ми вважаємо, що це дуже необхідно. Всі країни світу страхують своїх медичних працівників. Тому це гарантія держави, я вважаю, що це необхідно», – розповідає головний лікар обласної лікарні Лариса Андрєєва.

Усього, аби убезпечили лікарів від зараження інфекцією, від фонду Порошенка Європейська Солідарність передала лікарям країни 130 тисяч захисних костюмів.

«Сподіваюсь, що уряд України зробить все можливе для того, щоб виробництво таких захисних костюмів було і тут в Україні, щоб можна було з одного боку забезпечити роботою українців, а з іншого – мати можливість достатнього захисту для медичних працівників, оскільки медичні працівники потребують і захисту у вигляді захисних костюмів і потребують захисту у вигляді соціальної реальної підтримки – заробітні плати, доплати за роботу в таких умовах», – зазначив керівник обласної організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Коваленко.

Все про коронавірус читайте за посиланням.