Ще два райони Кіровоградщини отримали допомогу в рамках благодійної акції «Турбота»

Перегляди: 1063

У рамках благодійної акції «Турбота» допомогу отримали ще два райони Кіровоградщини, повідомляє CBN.

Ініціатива належить президентові футбольного клубу «Олександрія» Сергію Кузьменку. Соціально-продуктові набори адресно доставляють жителям, які через карантин опинилися у скруті.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Держава, на жаль, не в змозі надати повну і всебічну підтримку тим жителям, які цього потребують. Тому люди з Петрівського району, які, можливо, з якихось причин не отримали соціальну допомогу, звернулися на гарячу лінію проєкту за допомогою. Сьогодні ми передамо першу партію соціально-продуктових наборів», – каже партнер проєкту «Турбота» Сергій Завалій.

Благодійна акція стартувала трохи менше місяця тому. Вона згуртувала чимало олександрійців. Пакувати набори допомагають уболівальники футбольного клубу, а також волонтери – як дорослі, так і підлітки. До продуктових наборів кладуть борошно, цукор, соняшникову олію, макарони і ковбасу.

«Просто люблю робити людям добро, це приємно. Потрібно хоч трошечки робити цей світ добрішим, тому що, я вважаю, що і так дуже багато зла. Треба починати з себе, тому вирішила допомогти пакувати пакети», – каже волонтер Аліна Тараненко.

Благодійну акцію «Турбота» підтримують тренери і гравці футбольного клубу.

«Якби команда знаходилася в Олександрії, а не роз’їхалася по містах, хлопці б теж долучилися. Дуже приємно бачити, що волонтери і наші вболівальники, які підтримують нас під час матчів, прийшли і тепер, щоб допомагати збирати набори», – каже головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран.

«Велика вдячність президенту нашого клубу Сергію Кузьменку, що він створив проєкт «Турбота» і допомагає малозабезпеченим громадянам. Окрім цього, підтримує медиків – закуповує апарати штучної вентиляції легень, маски, респіратори, захисні костюми», – додає гравець футбольної команди Максим Задирака.

Благодійну акцію Сергій Кузьменко ініціював для жителів Олександрії та Олександрійського району. Втім за допомогою звернулися й жителі з інших територій Кіровоградщини.

«Гаряча лінія «Турбота» працює з 21 квітня. За цей час до нас зателефонували 11 тисяч людей. Здебільшого це жителі Олександрії, Олександрійського району. Але до нас також звернулися наші партнери з інших районів. Ми знайшли таку можливість допомогти їм і виконали це прохання. Хочу зазначити, що більше п’яти з половиною тисяч людей вже отримали допомогу», – каже президент ФК «Олександрія» Сергій Кузьменко.

Аби всі, хто звернувся на гарячу лінію, отримали соціально-продуктові набори, у Будинку Футболу кілька десятків волонтерів пакують допомогу від самого ранку до пізнього вечора.

«Безумовно всі, хто зверталися на гарячу лінію, таку допомогу отримають. Для того, щоб це стало можливим, дуже багато людей працювало. Це працівники футбольного клубу. Але самотужки ми цього зробити не могли. Тому ми просили допомогу молодих людей, волонтерів. Я хочу подякувати за те, що вони згодилися і впродовж цих трьох тижнів працювали і робили все можливе, щоб проєкт «Турбота» був ефективним і був реалізованим. Ми працювали без вихідних. Не буде винятком і ці вихідні. Вони припадають на 9 травня, на День Перемоги. І користуючись нагодою, я хочу щиро привітати наших ветеранів із Днем Перемоги. Побажати їм доброго міцного здоров’я і побажати миру у країні», – сказав Сергій Кузьменко.