У Кропивницькому презентували онлайн-виставку до Дня Перемоги (ФОТО)

Перегляди: 1762

Кіровоградський обласний художній музей до Дня пам’яті і примирення та 75-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні презентує віртуальну експозицію «Ціна Перемоги: український вимір», передає CBN.

Картини з фондового зібрання музею «Ми з Берліну» Тетяни Яблонської, «Травень 1945-го» Олександра Логвинюка, «Повернення» Фелікса Полонського створюють емоційний контраст, оскільки на одних – радість від здобутої перемоги та зустрічі з співвітчизниками, рідними, близькими, на іншій – горе від побачених руїн і невідомої долі рідних.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також експозицію складають роботи, присвячені темі пам’яті, – «Бійці згадують» Володимира Волохова, «Спогади» Любові Кир’янової, «Ветерани» Миколи Бондаренка та «Портрет батька» Степана Ніколенка.

«Мета подібного роду виставок залишається незмінною за будь яких умов – віддзеркалення у світлі новітніх досліджень героїчних і одночасно трагічних сторінок нашої історії, застереження від повернення тоталітаризму і неофашизму, що несуть в собі загрозу чергової світової війни», – зазначив куратор проекту завідуючий відділом туристично-краєзнавчої та інформаційної роботи музею Олег Юрченко.